- Advertisement -
AcasăJustitiePresedintele CSM il critica dur pe Stelian Ion si il acuza de...

Presedintele CSM il critica dur pe Stelian Ion si il acuza de jocuri personale: După ce a votat o hotărâre a CSM referitoarea la limitarea numărului magistraților asilimați, Stelian Ion vrea să atace hotărârea și, ca prim pas, solicită Consiliului să o revoce. Regret acest demers si subliniez public ca voi vota pentru respingerea plangerii prealabile a MJ imptriva hotararii

- Advertisement -

Presedintele Consiliului Suprem al Magistraturii, judecatorul Bogdan Mateescu, il critica dur pe pagina sa de facebook pe minstrul Justieiei, Stelian Ion. Presedintele CSM il acuza pe Stelian Ion ca actioneaza in functie de interesele persoanale. Concret acesta il acuza pe ministrul Justitiei ca dupa ce a votat o hotarare a CSM referitoare la limitarea numarului magistratilor asilimati, Stelian Ion vrea sa atace hotararea si, ca prim pas, solicita Consiliului sa o revoce.

Postarea integrala a lui Bogdan Mateescu:Imi mentin punctul de vedere si cred ca statutul personalului asimilat magistratilor trebuie lamurit.Cu tot respectul pentru munca lor, am crezut mereu si cred in continuare aceasta este una tipica pentru un functionar, nu pentru un magistrat.Drepturile lor sunt identice cu ale magistratilor, responsabilitatile-nu.De exemplu, asimilatii beneficiaza de pensii de serviciu la fel ca magistratii, desi… nu mai dezvolt.Am decis sa propun Plenului CSM un numar mai mic de asimilati pentru concursurile de anul acesta (ei se recruteaza prin INM) tocmai pentru ca este mai mare nevoie, dupa doi ani, de auditori si magistrati, mai putina de asimilati. Noi, CSM, MJ, INM, IJ, PG, ne descurcam. Ma asteptam ca aceasta categorie de personal sa fie lamurita prin noile legi, dar nu au aparut nici ele.Nu doar ca nu s-a intamplat asta.Ministerul justitiei a cerut 14, a primit 4, cate unul pentru fiecare institutie din coordonare. La fel si institutiile judiciare – cate unul.In loc sa discutam despre statutul acestei categorii prin legile justitiei, lamurirea ei si (dorinta mea-indepartarea acestei asimilari), MJ nu doar ca cere mai multi asimilati, dar si ataca hotararea plenului CSM prin care s-a aprobat un numar mai mic, insistand astfel pentru toate posturile, apreciind ca nu e treaba CSM-ului sa cenzureze, ci ca trebuie sa ia act, ca notarul, de solicitarea ministerului.Aceasta parte din hotarare a fost adoptata in unanimitate, inclusiv cu votul ministrului justitiei. Acum, ministerul justitiei o ataca. Ma rog, nici nu ma mai straduiesc sa inteleg unele lucruri.Regret acest demers si subliniez public ca voi vota pentru respingerea plangerii prealabile a MJ imptriva hotararii CSM. O plangere nu foarte des intalnita, probabil prima pe care o formuleaza MJ.Si, cred eu, singura hotarare atacata de catre cel care o voteaza.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -