- Advertisement -
AcasăExternPrimul discurs al noului presedinte al Ungariei: Ungaria nu va renunţa la...

Primul discurs al noului presedinte al Ungariei: Ungaria nu va renunţa la suveranitatea sa si ca sustine aderarea Ucrainei la comunitatea tarilor europene! Ungaria nu este neutra in razboiul din Ucraina! Suntem de partea victimelor nevinovate si a justiţiei! Ungaria va refuza întotdeauna orice ambitie de refacere a Uniunii Sovietice! Maghiarii vor pace! Suntemk dispusi sa facem sacrificii mari pentru pace, insa nu sacrifici care vor costa mai degraba tarile europene decat Rusia

- Advertisement -

Katalin Novak, investita sambata in functia de presedinte al Ungariei, a tinut primul sau discurs din inalta functie politica pe care o ocupa incepand de astazi. Katalin Novak a atras atentia ca Ungaria a facut, face si va face tot posibilul sa ajute Ucraina in fata Rusiei, mentionand ca Ungaria nu este neutra in conflictul dintre Ucriana si Rusia, ci departe victimele razboiului si a justitiei. Acesta a spus ca Ungaria este dispusa sa faca toate sacrificiile necesare pentru a ajuta Ucraina, insa nu sacrificii care mai degraba costa tarile europene decat Rusia. Noul presedinte al Ungariei a spus de asemenea ca maghiarii se impotrivesc categoric oricarei incercari de refacere a URSS.

”Ne aflăm aici împreună în inima Europei, în capitala naţiunii, în mijlocul Bazinului Carpaţilor, în principala piaţă publică a naţiunii, dar suntem împreună şi în intenţia şi dorinţa noastră de a crea o viaţă mai luminoasă, mai paşnică, mai bogată şi mai sigură pentru maghiari în secolul XXI, după deceniile care au dus la criza morală a secolului XX”, a spus preşedinta.

Novak a declarat că războiul din Ucraina a aruncat o umbră asupra vieţii maghiarilor. Şocul iniţial provocat de atacul asupra Ucrainei a trebuit să fie urmat de reacţii imediate, dar bine gândite pe termen lung, şi din partea Ungariei, a spus ea. Atunci când primele grupuri de refugiaţi au ajuns în Ungaria la 25 februarie, ungurii s-au grăbit să le vină în ajutor fără ezitare.

Ungaria a trecut cu brio testul de umanitate, a spus ea, adăugând că ţara trebuie să ştie, de asemenea, care a fost răspunsul său la război şi care au fost interesele sale.

Condamnând agresiunea Rusiei, Katalin Novak a declarat că Ungaria „va refuza întotdeauna orice ambiţie de refacere a Uniunii Sovietice”. Maghiarii vor pace, a spus ea, cerând o anchetă asupra crimelor de război şi pedepsirea vinovaţilor.

Ungaria nu este neutră, a mai punctat şefa statului, adăugând că „suntem de partea victimelor nevinovate şi a justiţiei” şi că Ungaria îşi îndeplineşte obligaţiile care decurg din calitatea de membru al Uniunii Europene şi NATO.

Ungaria nu va renunţa la suveranitatea sa şi susţine aderarea Ucrainei la comunitatea ţărilor europene. Ungaria este pregătită să facă sacrificii pentru pace şi nu îi împiedică nici pe aliaţii săi să facă sacrificii, dar nu va fi de acord cu decizii care cer ungurilor sacrificii mai mari decât durerea pe care ar provoca-o Rusiei, a explicat Novak.

Preşedinta s-a oferit să medieze în vederea reluării negocierilor de pace între Rusia şi Ucraina şi şi-a exprimat sprijinul pentru interesele comunităţii etnice maghiare din Ucraina.

Novak a promis că va depune eforturi pentru a se asigura că maghiarii sunt înţeleşi şi respectaţi, afirmând că este o dovadă a muncii depuse în ultimul deceniu faptul că maghiarii pot din nou „să trăiască cu capul sus” şi că pot vedea că lumea are grijă de interesele maghiarilor. ”Încrederea în sine, identitatea şi mândria naţională ale maghiarilor – care au lipsit mult timp – au revenit”.

”Să ne păstrăm şi să ne protejăm mândria naţională şi să ne asigurăm că mândria naţională nu se transformă în aroganţă naţională, dar nici în laşitate globalistă”, a spus ea.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -