- Advertisement -
Acasă Politica PSD il ataca pe Citu dupa ce acesta a spus ca salariul...

PSD il ataca pe Citu dupa ce acesta a spus ca salariul mediu net a crescut: Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber de fiecare român atunci când se uită în portofel după ce achită cheltuielile necesare pentru traiul curent!

- Advertisement -

Social demcoratii il ataca pe premierul Florin Citu dupa ce politicianul a declarat in acesta dimineata ca salariul mediu net a crescut in anul 2021. PSD il acuza pe premier de dezinformare si transmite ca fiecare roman constata situatia reala cand se uita in portofel dupa ce achita cheltuielile necesare.

„Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber de fiecare român atunci când se uită în portofel după ce achită cheltuielile necesare pentru traiul curent. În realitate, Institutul Naţional de Statistică a subliniat că datele raportate cu privire la evoluţia câştigului salarial din România au fost afectate „în contextul situaţiei cauzate de pandemia COVID-19”, iar „datele statistice infra-anuale, operative, pot prezenta un grad de fiabilitate, acurateţe, completitudine şi comparabilitate mai redus”. În acest sens, INS subliniază că «în câştigul salarial mediu lunar sunt cuprinse şi sumele plătite salariaţilor pentru şomajul tehnic»”, potrivit comunicatului de presă al PSD.

 

Altfel spus, Cîţu se laudă cu o creştere a salariului mediu prin raportare la indemnizaţia de şomaj tehnic care s-a acordat anul trecut în timpul stării de urgenţă şi care reprezenta doar 75% din salariul de bază, mai indică sursa citată.

 

„Prin urmare, dacă se face abstracţie de această diferenţă de 25 de puncte procentuale, care a existat anul trecut, în cazul salariaţilor care au fost nevoiţi să intre în şomaj tehnic din cauza pandemiei, s-ar observa că evoluţia reală a salariilor din România a avut un parcurs negativ, iar veniturile românilor au rămas cu mult în urma inflaţiei galopante provocată de guvernarea Cîţu”, conchide sursa amintită.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here