- Advertisement -
AcasăNoutati interneRadu Banciu, amendat cu 8.000 de lei de CNCD după ce a...

Radu Banciu, amendat cu 8.000 de lei de CNCD după ce a asemănat-o pe Serena Williams cu „maimuțele de la ZOO cu fundul roșu”! CNCD: „Colegiul director arată că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparația lor cu maimuțele”

- Advertisement -

Jurnalistul Radu Banciu a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 8.000 de lei după ce într-o emisiune a afirmat că „Serena Williams arată cum sunt maimuțele de la gradina zoologică cu fundul ăla roșu”.

„Colegiul director arată că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparația lor cu maimuțele. În consecință, astfel de afirmații exprimă o formă de rasism extrem. Gravitatea faptei rezultă din statutul de jurnalist al autorului declarației, conținutul rasist al afirmației, respectiv din faptul că jurnalistul în cauză a recidivat în privința mesajelor discriminatorii”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Hotărârea de sancționare a fost luată cu unanimitate de voturi.

Citește și https://dc360.ro/fostul-pmp-ist-al-lui-petrov-da-lovitura-fostul-vicepresedinte-pmp-radu-cristescu-numit-de-viorica-in-functia-de-secretar-de-stat-la-ministerul-energiei/

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -
DC360 We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications