- Advertisement -
AcasăEconomieRomania lui Marcel si Ciuca. Vel Pitar, cel mai mare producător de...

Romania lui Marcel si Ciuca. Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, a fost vândut grupului mexican Bimbo

- Advertisement -

In timp ce premierul Ciuca ne transmitea intr-o sedinta de Guvern la inceputul saptamanii in curs ca Romania se afla in prezent la maximul potentialului de investitii in 33 de ani, realitatea arata din nou cu totul altceva. Din lungul sir de „succese” de pe plaiul mioritic, in timp ce Guvernul arunca cu ajutoare in stanga si in dreapta, oamenii de afaceri o duc tot mai greu.

Producătorul de panificaţie Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, controlat de fondul de investiţii Broadhurst Investments, a fost vândut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nişă, au transmis pentru Profit.ro surse apropiate tranzacţiei.

Vel Pitar a fost delistată de la bursă în 2006 de acţionarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. Vel Pitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel, scrie News.r.o.

Potrivit surselor Profit.ro, tranzacţia este finalizată şi urmează a fi anunţată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, odată cu redeschiderea acesteia.

Bimbo, fiind un grup de panificaţie, a preferat să cumpere numai Vel Pitar, nu şi business-ul de morărit Şapte Spice, controlat de acelaşi fond de investiţii american Broadhurst, administrat de NCH, conform informaţiilor Profit.ro.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -