- Advertisement -
AcasăPoliticaRomania, sociala din nascare. Dupa ce a "rezolvat" cu pensiile, PSD-istii trec...

Romania, sociala din nascare. Dupa ce a „rezolvat” cu pensiile, PSD-istii trec la salarii: Creșterea salariului minim brut, la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, este un pas necesar

- Advertisement -

Dupa luni de zile in care singurul subiect pe agenda pbulica a Guvernului au fost pensiile, dupa ce au „rezolvat-o”, PSD-istii incep discutiile despre marirea salariului minim, despre care transmite ca trebuie sa atinga pragul de 3.000 de de lei.

„PSD consideră că abordarea clasei politice din România în privința majorării salariului minim trebuie să țină cont de modelul de salarizare deja adoptat la nivelul Uniunii Europene. Astfel, creșterea salariului minim brut, la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, este un pas necesar pentru înscrierea României în calendarul implementării Directivei privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, adoptată de Consiliul European la data de 4 octombrie 2022”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democrații afirmă că, prin această majorare, ponderea salariului minim ajunge la 46,5% din salariul mediu brut, raportat de INS pentru luna septembrie 2022, și va permite ca la 1 ianuarie 2024 să se atingă nivelul de 50% recomandat de Directiva europeană.

„În prezent, salariul minim din România reprezintă 39,5% din salariul mediu brut. Alinierea României la modelul european privind salariul minim este cea mai bună cale pentru a determina tinerii să nu mai plece la lucru în străinătate și pentru a asigura forța de muncă necesară companiilor din România. Totodată, introducerea acestui mecanism european ar oferi stabilitate, coerență și predictibilitate mediului economic, ceea ce ar încuraja investițiile mediului privat în România. PSD consideră că raportarea la modelul european ar trebui să fie însușită, ca proiect de țară, de întreaga clasa politică din România”, se menționează în finalul comunicatului.

Joi, de la 14.30, are loc reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, în prezența premierului Nicolae Ciucă, în timpul căreia se va discuta despre majorarea salariului minim.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -