- Advertisement -
Acasă Extern Situația se complică în Orientul Mijlociu! Două atacuri în aproape același timp...

Situația se complică în Orientul Mijlociu! Două atacuri în aproape același timp au avut loc în Zona Verde ultrasecurizată din Bagdad şi o bază aeriană irakiană în care se aflau soldaţi americani

- Advertisement -

Două atacuri aproape unul după altul au avut loc în acestă seară în Zona Verde ultrasecurizată din Bagdad şi la o bază aeriană irakiană în care se aflau soldaţi americani, aflată la nord de capitală! Din primele infromații se pare că nu au fost înregistrate victime.

Incidentul vine la aproape 48 de ore după ce armata americană la comanda președintelui Donald Trump a lansat un raid erian care l-a vizat pe generalul iranian Qassem Soleimani.

Reamintim că în urma actiunii armatei americane de acum aproape 48 de ore atacurile împotriva SUA au crescut consntant. Cetețnii iranieni au strigat pe străzi slogane nti Statelor Unite al Americii. Reamintiom că ăpropaganda mass media din Iran plânge la propriu în aceste zile moartea fostului general iranian și demonizează americanii.

Mai grav este faptul că mai mulți oficiali irianeini au  dat delcarații în care au lansat atacuri la adresa occdeintarlilor.

Ambasadorul Iranului la ONU, Majid Takht Ravanchia, a numit acțiunea americanilor drept „declarație de război” din partea Statelor Unite ale Americii împotriva iranienilor. Ambasadorul a declarat că va exista  „cu sigursanță” o răzbunare dură. Mai mult, acesta spune că “răspunsul la o acţiune militară este o acţiune militară”, și că “cine, când şi unde o va face, viitorul o va spune”

Prima amenințare la adresa SUA a declanșsat-o chiar președintele Iranian, care a declrsat că declara război Occdientului:”Martiriul lui Soleimani va face ca Iranul să fie și mai hotărât să reziste expansionismului Americii și să apere valorile noastre islamice. Fără niciun dubiu, Iranul și alte state din regiune care caută libertatea se vor răzbuna”

De asemenea,  într-un comunicat, Consiliul suprem iranian de securitate naţională a lansat un avertisment:

“America trebuie să ştie că atacul său criminal împotriva generalului Soleimani a fost cea mai gravă eroare a sa (…) America nu va putea evita consecinţele acestui calcul greşit. Aceşti criminali vor suferi o răzbunare dură la locul şi momentul potrivit. Washingtonul va fi responsabil pentru consecinţele ce decurg din fiecare aspect al acestei acţiuni criminale”.
- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here