- Advertisement -
AcasăPoliticaSONDAJ IMAS: PNL scade la scorul minim de la momentul intrarii la...

SONDAJ IMAS: PNL scade la scorul minim de la momentul intrarii la guvernare, sub 33%! PSD scade si mai mult decat PNL si pierde 2 procente! Partidul care continua sa creaasca cel mai mult e tot PRO Romania, care obtine inca 3 procente, asta dupa ce luna trecuta crestea cu altele 3! USR creste cu 1 procent si este la mai putin de 1 precent in plus fata de PRO Romania! PLUS, UDMR si ALDE au acelasi procent la limita: 5%! PMP, mult sub pragul de 5%

- Advertisement -

IMAS prezinta ultimul sondaj pe luna mai pe scena politica. Pentru prima data dupa mult timp, atat PNL cat si PSD scad simultan, ceea ce reprezinta o surrpiza, pentru ca de obicei cand pierde PNL castiga PSD si viceversa. PNL scade cu 0,4% fata de aprilie ai ajunge la 32,6%, cel mai mic procent al liberalilor din momnetul intrarii la guvernare.
PSD scade de asemenea, insa chiar mai abrupt decat PNL, ceea ce preprezinta o o situatie total neobinsuita, PSD fiind celebru ca un partid care de-a lungul celor 30 de ani a dovedit ca se descurca si creste foarte multi cand e in opozitie. Partdul condus de Marcel Ciolacu este insa in scadere cu 2 preocente si ajunge la 23%.

In momentul de fata, un singur partid din Romania e pe val si acumuleaza foarte mult in ultimele 2 luni, e vorba de PRO Romania, partidul condus de Victor Ponta. PRO Romania creste inca 3 procente in luna mai, asta dupa ca in luna aprilie a crescut de asemena inca 3 procente fata de martie. Practic, in doar doua luni, partidul condus de Victor Ponta isi dubleaza aproape scorul, ajungand de la 5,8% la 11,2%.

Partidul condus de Dan Barna recupereaza jumatate din punctele pierdute luna trecuta si castiga 0,8% ajungand la 11,6%. USR se mentine al treilea partid politic in Romania, insa cu precentele castigate in ultimele doua luni de PRO Romania, partidul condus de Dan Barna este in prezent in fata partidului condus de Victor Ponta cu doar 0,4%: 11,6% – 11,2%.

UDMR, PLUS si ALDE au acelasi scor, adica trec pragul la limita, PLUS si ALDE avand fix 5% iar UDMR 5,1%. Totusi situatiile difera fata de luna trectua pentru fiecare partid. Partidul condus de Dacian Ciolos stagneaza la acelasi scor, partidul condus de Kelemen scade cu 0,5%, in timp ce pentru prima data dupa 1 an de zile, partidul condus de Tariceanu atinge pragulde 5%, fiind in crestere cu 0,6%.

Cel mai prost dintre toate partidele sta PMP, care ramane prabusit mult sub prag, la 3,7%, chiar si asa, partidul fiind in crestere fata de luna trecuta cu 0,3%.

Clasamentul partidelor în luna mai potrivit barometrului IMAS – Europa FM:

PNL – 32,6% (-0,4%)

PSD – 23% (-1,8%)

USR – 11,6% (+0,8%)

Pro România – 11,2% (+3%)

PLUS – 5,1% (menținere)

UDMR – 5% (-0,5%)

ALDE – 5% (+0,6%)

PMP – 3,7% (+0,3%)

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -