- Advertisement -
AcasăPoliticaSondaj IMAS: PNL, in crestere cu jumatate de procent, PSD scade in...

Sondaj IMAS: PNL, in crestere cu jumatate de procent, PSD scade in premiera din opozitie cu mai bine de 1 procent. Diferenta dintre cele doua partide devine mai mare de 11 procente.USR e pe locul 3 in crestere cu 0,7%, insa departe de primele doua partide. PRO Romania stagneaza si se afla la 1 preocent in spatele USR. PLUS creste 0,7% si ajunge la 5,8%. UDMR, cea mai mare scadere din ultimele luni, partidul lui Kelemen scade pe ultimul loc, sub PMP si ALDE care nu intra in Parlament

- Advertisement -

A venit sondajul IMAS referitor la situatia pe luna iunie. Diferentele nu sunt semnficative, insa se poate observa o crestere a partidelor de dreapta fata de cel de stanga, care scad in general. Singrul partid unde exista schimbari radicale fata lunile trecute este UDMR, care se afla la mai putin de 3 luni de locale (care vor avea loc pe data 27 septembrie) la doar 3,7%, dupa ce a pierdut aproape 2 preocente in ultima luna.

Asadar PNL creste cu 0,4% si ajunge la 33%.

PSD scade in schimb (chiar din opozitie, ceea ce reprezinta o premiera) cu 1,1%, ajungand la 21,9%.

Partidul condus de Dan Barna creste cu 0,7% si ajunge la 12,3%, fiind insa departe de primele doua partide.

Dupa 2 luni de cresteri semnificativa, PRO Romania stagneazaz fux la acealsi procent de 11,2%, fiind in spatele USR cu 1,1%.

Partidul liui Ciolos inregistreaza aceeasi crestere cu USR, castigand la randul sau 0,7%.

Celalte partide nu intra in continuare ( la fel ca in toate sondajele realizate de mai bine 1 an incoace) in Parlament, chiar daca situati difera de la un partid la altul.

PMP-ul creste pentru prima data dupa 1 an mai bine de 1 preocent si ajunge la 4,7%.

Partidul condus de Tariceanu pierde pana la 0,5%, ajungand la 3,7%.

Cea mai mare surpiza insa in tot sondajul este scadere foarte mare a UDMR-ului, care pierde 1,7% si ajunge pe ultimul loc intre toate partidele la doar 3,4%.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -