- Advertisement -
AcasăEducatieSorin Campeanu: „Am solicitat cu termen de 11 ianuarie o situație cu...

Sorin Campeanu: „Am solicitat cu termen de 11 ianuarie o situație cu toate școlile din România cu privire la riscurile, la elevii aflați în categorii de risc. Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie. Deci decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie, mai probabil în cea de a treia decadă a lunii ianuarie, în funcție de evoluția epidemiologică”

- Advertisement -

Ministrul Educatiei Sorin Campeanu a declarat intr-un interviu oferit Hotnews luni dimineata ca a solicitat ca pana pe data de 11 ianuarie , o situatie privind toate unititatile de invatamant din tara cu privire la riscurile care exista in prezent dar si referitor la elevii aflati in categorii de risc. Acesta a spus ca cel mai probabil o decizie in privinta redeschiderea unitatilor de invatamanrt nu va fi lauta dupa data de 15 ianuarie incolo, cel mai probabil in a treia decada a lunii, adica dupa data de 22/23 ianuarie, in functie de evolutia pandemiei.

Am solicitat cu termen de 11 ianuarie o situație cu toate școlile din România cu privire la riscurile, la elevii aflați în categorii de risc. Vom analiza evoluția epidemiologică împreună cu Ministerul Sănărății, cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cei îndreptățiți să se pronunțe pe acest subiect, care trebuie luat în considerare în decizie și în analiză”, a declarat Cîmpeanu.
„Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie. Deci decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie, mai probabil în cea de a treia decadă a lunii ianuarie, în funcție de evoluția epidemiologică, în primul rând, și în funcție de elementele specifice școlii.
De asemenea, nu este de neglijat modul în care se va derula campania de vaccinare”, a afirmat ministrul.
Întrebat dacă aceasta înseamnă că ar putea fi condiționată redeschiderea școlilor de vaccinarea cadrelor didactice, Cîmpeanu a răspuns:

„V-am spus ce vom lua în considerare. Nu aș fi serios dacă m-aș pronunța înainte de analiză. În măsura în care vom avea cadre didactice și personal didactic și nedidactic vaccinat în școli, sigur că asta este un element important în luarea deciziei”
Chestionat despre posibilitatea redeschiderii școlilor

„8 februarie este data planificată pentru reluarea cursurilor în semestrul 2, în învățământul preuniversitar și în învățământul universitar, coincidență, prima universitate are ca dată de redeschidere a semestrului 2 tot data de 8 februarie. Ministrul și ministerul își doresc deschiderea cât mai grabnică, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar pe data de 8 februarie. Criteriile: evoluția epidemiologică, campania de vaccinare și elemente specifice sistemului de învățământ – școli și grădinițe, urgențe pentru cei care au examene naționale, urgențe pentru cei care nu au putut derula învățământul online în condițiile minim așteptate. Toate aceste lucruri”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -
Continue in browser
To install tap Add to Home Screen
Add to Home Screen
DC360
Get our web app. It won't take up space on your phone.
Install
See this post in...
DC360
Chrome
Add DC360 to Home Screen
Close

For an optimized experience on mobile, add DC360 shortcut to your mobile device's home screen

1) Press the share button on your browser's menu bar
2) Press 'Add to Home Screen'.
DC360 We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications