- Advertisement -
Acasă Politica Sorin Grindeanu, șeful pe care ai vrea să îl ai! Primul premier...

Sorin Grindeanu, șeful pe care ai vrea să îl ai! Primul premier al lui Daddy Dragnea le-a dublat salariile anagajaților săi în cei puțin peste 2 ani de când e la șefia ANCOM! Salariile au ajuns de la aproape 2.000 de euro în 2017 la aproape 4.00 de euro în 2020

- Advertisement -

Sorin Grideanu își respectă anagajații. Din toamna lui 2017 de când e sef la ANCOM,  funcție obținută în schimbul tăcerii în conflictul cu Dragnea, fostul premier le-a crescut salariile angajatilor cu nu mai putin de 70 de milioane de lei vechi.

Mai exact , calcuând suma în lei vechi, anganajatii ANCOM primeau în 2017, 91 de milioane de lei vechi. În 2018, primul salt a fost ceva mai modest, ajungând la 104 milioane de lei. În 2019 acestea au atins 140 de milioane de lei iar pentru 2020 sut programate sa ajungă la nu mai puțin de 163 de milioane de lei vechi.

Deputatul USR Cătălin Drulă a semnanalat aceste lucururi pe pagina sa de facebook:

Am votat astăzi în Comisia pentru IT&C împotriva bugetului ANCOM pe 2020. Din păcate cele 4 voturi USR și PNL din Comisie nu au fost suficiente în fața celor 9 voturi de la PSD, ALDE, UDMR și minorități.

Am văzut un buget cu greșeli de alcătuire, cu erori aritmetice și rectificări succeisve. Un buget care continuă ritmul amețitor de creștere a salariilor din instituție.

Venitul salarial mediu în ANCOM pentru 2020 va fi de aprox. 2200 EURO/LUNĂ. În mână!Acesta este un venit MEDIU și în această medie intră toate cele 700 de posturi (deci inclusiv șoferi, personal auxiliar, etc).

Creșterea cheltuielilor salariile în ANCOM în ultimii ani:
2017 – 91 milioane lei
2018 – 104 mil. lei
2019 – 140 mil. lei
2020 – 163 mil. lei

Noi, cei de la USR, am susținut împreună cu PNL un amendament de plafonare a salariilor pentru 2020 la nivelul din 2019, dar a fost respins la vot.

Sub masca “autonomiei”, sunt câteva autorități publice al căror comportament fiscal începe să se apropie de un dezmăț pe bani publici. Evident posturile de la aceste autorități sunt dorite și vânate ca niciunde altundeva și, evident, sunt ochite de clientela politică într-o relație simbiotică.

Am văzut în anii 2017-2019 cât a ținut autonomia, când regulile de numire a Președintelui ANCOM au fost schimbate peste noapte și oamenii doriți de Dragnea instalați la conducere.

Vrem instituții solide și profesioniste. Nu vrem dezmăț pe bani publici și sinecuriade. Vom susține amendamentul de plafonare a salariilor și în plenul Parlamentului.”a scris Drulă.

inchide

Sorin Grindeanu: Domnul Drulă arată o lipsă crasă de a ști să citească un buget / În buget tu îți previzionezi, dar asta nu înseamnă ca la final de an chiar va fi așa

 

Contactat de HotNews.ro pentru o reacție, președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a precizat că deputatul Cătălin Drulă nu face diferența între estimările care se fac într-un buget și execuția bugetară efectivă.

 

„Domnul Drulă arată o lipsă crasă de a ști să citească un buget și nu este prima dată. L-am lăsat în pace, crezând că în Parlament va învăța, dar deja este prea mult. Susține lucruri care nu sunt adevărate. Nu poți să vii cu cifre care nu au legătură. Dânsul ori a înțeles și este de rea credință ori nu a înțeles și atunci nu are ce căuta în poziția pe care o deține.

 

PNL nu a votat împotrivă, ci s-a abținut. PNL a avut un amendament care nu a trecut, iar la vot s-a abținut.

 

Adevărul este, și vă rog să citiți bugetul pentru că este public, tot ce înseamnă cheltuieli curente (unde intră și cheltuielile cu salariile) sunt la fel ca în 2019. În privința cheltuielilor cu salariile aici este o creștere de circa 10%, dar nu înseamnă că salariile vor crește cu 10%. În buget tu îți previzionezi, dar asta nu înseamnă ca la final de an chiar va fi așa. Spre exemplu cheltuielile propuse anul trecut pe vremea asta pentru 2019 s-au dovedit a fi mai mici la final de an decât ce ne-am propus. Dânsul compară execuția bugetară cu ceea ce îți propui prin acest buget votat acum.”, a declarat miercuri, 18 decembrie, pentru HotNews.ro, Sorin Grindeanu.

 

Ce spun datele publice: Bugetul ANCOM 2019 versus 2020

 

Informațiile publice consultate de HotNews.ro arată că în bugetul ANCOM pe 2019 cheltuielile curente erau estimate la nivelul de 234 milioane de lei, din care cheltuielile de personal (unde intră și cheltuielile salariale în bani) au fost estimate la nivelul de 148,3 milioane lei. În același buget, numărul maxim de posturi finanțate a fost de 720.

 

În bugetul ANCOM pe 2020, cheltuielile curente sunt la un nivel similar de 234 milioane de lei, din care cheltuielile de personal (unde intră și cheltuielile salariale în bani) sunt estimate la peste 163 milioane de lei, în creștere cu 10% față de nivelul estimat în bugetul pe 2019. Tot în bugetul pe 2020, numărul maxim de posturi finanțate în anul 2020 este prevăzut la 750 de posturi.

 

Sorin Grindeanu despre consilierii pe care i-a angajat în cei doi ani de mandat: Am considerat necesar să dau o șansă tinerilor

 

Ziarul Libertatea a scris o serie de articole legate de consilierele aduse de Sorin Grindeanu la ANCOM odată cu preluarea funcției de președinte al acestei autorități, unele dintre acestea cu o experiență zero în comunicații.

 

În cel mai recent articol, Libertatea scrie cum două consiliere ale lui Sorin Grindeanu au câștigat concursurile de posturi de expert în ANCOM: Alina Modan, fata senatorului PSD Paul Stănescu, și Adelina Dincă, fata senatorului PNL Mircea Cazan. Ce răsunde Sorin Grindeanu întrebat despre aceste aspecte?

 

„În perioada celor 2 ani de mandat am avut mulți consilieri pentru că mulți dintre ei nu au stat. L-am avut spre exemplu pe fostul ministru al Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru. Ori pe Alina Petrescu. Ambii au plecat din ANCOM. În plus, vorbim despre cabinetul demnitarului și conform legii ai voie să-ți iei consilieri, așa cum și domnul Drulă are voie, oameni care pleacă odată ce mandatul demnitarului se încheie. Dincolo de faptul că am adus ca și consilieri oameni de care aveam nevoie, am considerat necesar să dau o șansă tinerilor.”, a declarat miercuri, 18 decembrie, pentru HotNews.ro Sorin Grindeanu.

 

Într-adevăr unul dintre consilierii pe care i-a avut o perioadă a fost Bogdan Cojocaru, fost ministru al Comunicațiilor, informație prezentată în premieră de HotNews.ro. Înainte de a fi ministru al Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru a fost șeful organizației Tinerii Social Democraţi (TSD) Iași și consilier județean. Cojocaru este absolvent al Facultății de Informatică din Iași.

 

Tot în mandatul lui Sorin Grindeanu la conducerea ANCOM au mai fost angajate anul trecut, prin concurs, în această autoritate și Alina Popa (ex Petrescu – fostă jurnalistă Antena 3 și apoi purtător de cuvânt al Guvernului Grindeanu) și Laura Carmen Zgonea, actuala soție a lui Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaţilor, exclus din PSD în 2016 după ce i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, potrivit EVZ.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here