Statul paralel nu a intrat in carantina! Ancheta in cazul lui Tariceanu a fost extinsa: “Doamna procuror are o idee care este deja preconcepută. De aceea, având în vedere că acuzațiile formulate sunt neclare, i-am solicitat să dea dovadă de diligență maximă în acest dosar. Fie clasează dosarul din lipsă de probe, fie i-am cerut să îl trimită cu rapiditate în instanță pentru a ma apara”

In plina epidemie de coronavirus, statul paralel nu intra la carantina si inca ii mai dernjeaza pe politicieni cu cate o instiintare despre stadiul dosarelor acestora. Azi, a venti la randul lui Calin Popescu Tariceanu, care a dat o tura pe la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație. Acolo a fost informat ca ancheta a fost extinsa în dosarul deschis în legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilita. Pe scurt, pe langa acuzatia de avuz in serviciu, fostul presedinte al Seantului este acum cercetat acum si pentru uzurpare de calități oficiale.

Asa cum era usor de anticipat Calin Popescu Tariceanu a sustinut ca procuroarea care il cerceteaza in dosar este pusa pe el, declarand ca procuroarea are deja idei preconcepute iar acuzatile care ii sunt aduse sunt neclare. Seful ALDE sustine ca i-a cerut procuroarei sa dea dovada de vigilenta, insa spune acesta nu este dispusa sa intelegea argumente juridice. Fostul presedinte al Senatului mai spune ca i-a cerut procuroarei sa se hotareasca, fie claseaza dosarul din lipsa de probe, fie il trimite in rapid instanta pentru a se putea apara.

Declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu de la iesirea din sediul Parchetului:

“Extinderea anchetei și a acuzației cu privire la complicitate de calități oficiale este o dovadă că doamna procuror, din păcate, nu este dispusă să înțeleagă argumentele juridice și să analizeze în profunzime care sunt prevederile legale și regulamentare în materie. Are o idee care este deja preconcepută și, de aceea, și având în vedere că acuzațiile formulate sunt neclare, i-am solicitat să dea dovadă de diligență maximă în acest dosar, fie clasează dosarul din lipsă de probe, fie i-am cerut să îl trimită cu rapiditate în instanță, pentru că acolo mă pot apăra”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *