- Advertisement -
AcasăPoliticaStelian Ion: Acestea sunt zile irosite în care președintele îl ține artificial...

Stelian Ion: Acestea sunt zile irosite în care președintele îl ține artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică! Președintele îi cumpără timp „echipei câștigătoare” să-și negocieze cu PSD susținerea în Parlament

- Advertisement -

Continua atacurile pe scena politica intre partide. Dupa ce PSD a acuzat in mai multe randuri USR ca asteapta sa intre la guvernare cu PNL si ca de fapt problema a fost doar Superman, Stelian Ion acuza la randul PSD ca vrea sa bata palma cu PNL pentru ca liberalii sa guverneze intr-un Executiv minoritar sustinut de social democrati. Fostul ministru al justitiei l-a acuzat inclusiv pe Iohannis ca ii cumpara timp #echipaicastigatoare pentru negoiceri cu PSD si ca il tine artificial pe Citu premier prelungind criza.

Postarea integrala a lui Stelian Ion:Acestea sunt zile irosite în care președintele îl ține artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică. Președintele ne spune azi că e nevoie de câteva zile ca „toată lumea să coboare cu picioarele pe pământ”. Cinism până la capăt. Singurii cu capul în nori au fost Superman și echipa lui câștigătoare.Președintele îi cumpără timp „echipei câștigătoare” să-și negocieze cu PSD susținerea în Parlament. La asta se reduc „maturitatea și responsabilitatea” politice invocate de președinte.Florin Cîțu a vrut să coordoneze direct campania de vaccinare, tot la fel, „matur și responsabil”, și ne aflăm astăzi în cea mai neagră situație de la debutul pandemiei COVID-19.Ascultați ce spun medicii și cadrele sanitare din spitalele sufocate de bolnavi și aveți imaginea clară a dezastrului. Ei duc tot greul, ei găsesc soluții rapid pentru a salva oamenii, chiar dacă asta înseamnă să improvizeze paturi pe holurile din spitale. Iar persoanele cu alte afecțiuni nu mai au acces în spitale timp de o lună, cu riscul de a li se agrava boala.Președintele are nevoie însă de o săptămână să cheme partidele parlamentare la negocieri pentru a găsi o soluție la criza politică pe care premierul lui preferat a declanșat-o. Cu ce costuri? Vom ajunge să batem toate recordurile negative în gestionarea crizei sanitare.Florin Cîțu nu a fost un premier tolerant, cum îi place să se descrie, ci un premier incompetent. Discursul său agresiv de ieri ascunde neputința de a lua decizii singur, de a conduce o echipă, de a se ține de cuvântul dat și de programul de guvernare. Și are nevoie de miniștri obedienți care să nu îi strice planurile. Are nevoie la Justiție de un ministru care să numească procurori șefi ale căror nume sunt servite pe tavă de la Cotroceni, indiferent de avizul CSM. Au mai fost cazuri și acum ne întrebăm de ce dosarul 10 august era cât pe ce să fie aruncat la coș.Probabil președintele își dorește să aibă liniște, să nu fie deranjat când dă dovadă de „maturitate și responsabilitate”. Asta nu vom face! Nu o să tăcem.USR PLUS nu a abandonat guvernarea, cum repetă la nesfârșit președintele, ci a fost împins în afara guvernării.USR PLUS nu va accepta și nu va negocia o altă coaliție, în afara celei cu PNL și UDMR. Avem o solicitare: un premier care să țină coaliția aproape prin respectarea programului de guvernare și promovarea reformelor. Florin Cîțu nu a putut face asta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -