- Advertisement -
AcasăPoliticaStelian Ion continua atacurile la UDMR: „Această Secţie Speciala a fost un...

Stelian Ion continua atacurile la UDMR: „Această Secţie Speciala a fost un ciomag gândit de PSD la momentul acela, împreună cu UDMR şi cu cine o mai fi susţinut, împotriva magistraţilor! Restul sunt poveşti! Daca UDMR a acceptat saintre ina cesta coalitie ar fi trebuit sa se adapteze situatiei!”

- Advertisement -

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, continua seria atacurilor la adresa UDMR dupa ce partidul condusa de Kelemen Hunor a avut o pozitie diferita asupra subiectului sortii Sectieie Speciale pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Ieri seara, Stelian Ion a declarat la TVR1ca UMDR s-a intoris in peioda 2017-2018 „cand justitia era terfelita” de catre PSD si UDMR. Reamintim ca acesta nu este singrul conflict din interiorul coalitiei cu UDMR, Ciolos anuntand entuziasmat un fake news saptamana trecuta cum ca PNRR-ul Ungariei ar fi fost suspendat datorita lui. Kelemen i-a raspuns ulterior lui Ciolos ca nimic nu ramane neplatit.

„A muta adresa unde este acum sediul Secţiei speciale nu este o soluţie. (…) UDMR a susţinut şi a sprijinit prin vot înfiinţarea Secţiei speciale. Probabil că este greu acum să se desprindă de această opinie pe care au avut-o la acel moment – că este o secţie care este necesară. Nu, nu este necesară. Am votat împreună desfiinţarea acestei Secţii. Ei merg în continuare pe ideea de desfiinţare a Secţiei cu un amendament (…) În 2017-2018, UDMR a votat împreună cu PSD înfiinţarea Secţiei speciale. Din păcate nu şi-au schimbat acest discurs, vorbesc în continuare de abuzuri împotriva cetăţenilor, judecătorilor, făcute de DNA. Eu spun că a fost un discurs şi un atac permanent în acei ani împotriva DNA”, a spus Stelian Ion.

„UDMR a susţinut că magistraţii au nevoie de anumite garanţii, suplimentar faţă de garanţiile pe care le au toţi cetăţenii, şi amendamentul pe care l-au susţinut a fost acesta, pe care îl consider foarte grav, pentru că rupe din competenţa DNA. (…) Menţinerea Secţiei speciale înseamnă o lovitură dată DNA, înseamnă o lovitură dată luptei împotriva corupţiei şi asta este împotriva intereselor României. (…) Chestiunea aceasta cu abuzurile DNA a fost folosită ani de zile, în anumite zone, pentru a afecta această instituţie. (…) UDMR continuă discursul din 2017-2018, pe care îl avea împreună cu PSD. Dacă au ales să intre în această coaliţie, ar fi trebuit să se adapteze situaţiei. Noi nu acceptăm să se întâmple în România ce s-a întâmplat în perioada 2017-2018, când Justiţia era pur şi simplu terfelită, călcată în picioare. Această Secţie a fost un ciomag gândit de PSD la momentul acela, împreună cu UDMR şi cu cine o mai fi susţinut, împotriva magistraţilor. Restul sunt poveşti”, a mai spus Stelian Ion.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -