- Advertisement -
Acasă Justitie Stelian Ion despre cererea presedintelui Iohannis: Rolul MJ în acest subiect 10...

Stelian Ion despre cererea presedintelui Iohannis: Rolul MJ în acest subiect 10 august, este, potrivit legii, că ministrul justitiei nu poate interveni. Ar fi foarte grav ca ministrul sa intervina in dosare in curs de solutionare, in urmarirea penală sau in cercetarea judecatoreasca. Stiti care e avantajul meu? Nu am visat niodata sa fiu ministru. Nu datoez nimic nimanui. Nu raspund la dorinte sau solicitari

- Advertisement -

Stelian Ion a explicat vineri dimineata in cadrul unei conferinte de presa, faptul ca nu poate interveni ion dosarul 10 august si in nuciun alt dosar in calitate de ministru al Justieiei. Acesta a atrasa atentia ca ar fi extrem de grav ca ministrul Justieiei sa intervina in dosare in curs de solutionare, in urmarirea penală sau in cercetarea judecatoreasca.. Ministrul Justiteiei a continua spuannd ca niciodata nu va rasp[unde la dorinte sau solicitari, mentionand ca avantajul sau este ca nciodata nua visat ssa fie ministru si nu datoreaza nimanui nimic.

”Rolul MJ în acest subiect 10 august, este , potrivit legii, că ministrul justitiei nu poate interveni. Ar fi foarte grav ca ministrul sa intervina in dosare in curs de solutionare, in urmarirea penală sau in cercetarea judecatoreasca.

Dacă exista o astfel de așteptare a cuiva anunț de pe acum ca nu se poate așa ceva, altfel am avea o revenire la niște vremuri pe care nu ni le amintim plăcut.

Raspunsurile trebuie sa vina de la sistemul judiciar, exclusiv de acolo, de asemenea exact in aceast alinie vreau sa reamintesc ca ieri am participat la o sedinta CSM unde am ridicat o problema, aceea de a veni sistemul judiciar cu un răspuns fata de situatia creată. S-a inteles ca opinia publica asteapta un raspuns de la sistemul judiciar.

A fost admisă darea unui răspuns și după o verificarea a inspectiei judicaire. Răspunsurile trebuie sa vina in primul rand din acea zona”, a spus Stelian Ion.

Întrebat la ce intervenții cerute se referă în declarația sa de presă Stelian Ion a punctat că se referă la reacțiile pur publice, de pe internet sau pagini de socializare.

„Mă refeream la persoane din mediul public, de pe pagini de socializare care cer sa se intervina. Unde situațiile sunt reglementate ministrul poate interveni dar nu poate interveni in dosare.

Exista riscul ca din dorinta sa facem dreptate putem sa cădem in zona de nelegalite dar și de nedreptate. Omul trebuie tocmai sa stie care sunt atribuțiile ministrului, pentur ca nu sunt juriști iar rolul nostru e sa le explicăm.

Stiti care e avantajul meu? este ca nu am visat niodata sa fiu min istur. Nu daotrez nimic nimanui. Nu raspund la dorinte sau solicitari. De aceea cand voi  avea date concrete simi se va releva faptul ca in aceasta zona de ancheta penala au aexistat probleme legate de abateri disciplinare nu voi ezita nicio clipa sesizez inspectia judiciare. E un atribut lelgal de ministru.

IJ își va spune punctul de vedere. Elementul pe care il astept e motivare încheierii judecatorului de camera preliminara.

Nu putem trage nicio concluzie pana atunic. E important ca oamenii sa nu se naspusteasca . Nu cunsoc date din dosar nici ei si nici eu. Nu e caderea mea sa stiu date din dosar. Nu stim care sunt resorturile si argumentele magistratului de camera”, a conchis demnitarul de la Justiție.

Declaratia ministrului Justieiei vine ca urmare a cererii venite din partea presedintelui Klaus Iohannis joi dupa amiaza pe facebook. Presedintele i-a cerut ministrului Justitiei sa intervina in dosarul 10 august dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca acesta sa ramana clasat.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here