- Advertisement -
AcasăJustitieStelian Ion despre dosarul Mineriadei: Este un subiect dureros pentru România. În...

Stelian Ion despre dosarul Mineriadei: Este un subiect dureros pentru România. În momentul în care iei de la zero un dosar de amploarea asta nu poţi avea aşteptarea ca lucrurile să se rezolve într-o lună de zile

- Advertisement -

Ministrul Justitiei Stelian Ion a fost intrebat joi dimineata in timpul unei conferinte de presa despre dosarul „Mineriada”. MInistrul a spus cxa este un subiectdureroas pentru Romania. Politicianul aa declarat preseimcsa din momnetulin care se reisa de la zero un dosar de amploarea Mineriadei, ca lucurruile nu se pot rezolva in doar o luna de zile. Acesta a spus ca anii trec si multe dintre victime nu apuca sa isi sa isi vada facuta dreptatea din cazua ca mor.

„Este un subiect dureros pentru România – şi dosarul Mineriadei şi dosarul 10 august -, sunt mai multe dosare. Lucrurile acestea trebuie privite şi sub aspect istoric, pentru că sunt dosare vechi. În momentul în care iei de la zero un dosar de amploarea asta nu poţi avea aşteptarea ca lucrurile să se rezolve într-o lună de zile. Important este ca Ministerul Justiţiei să asigure toate condiţiile necesare din punct de vedere administrativ pentru ca procurorii să îşi facă treaba şi să aibă tot ce le trebuie, pentru a desluşi în sfârşit aceste dosare. Multe victime nu se mai pot bucura de ideea că s-a făcut dreptate, mulţi au decedat, trec anii şi nu mai apucă să vadă dreptate aceşti oameni. Este o rană deschisă şi voi face tot posibilul să asigur tot ceea ce este nevoie ca aceste dosare să ajungă la finalitate, şi dosarul Mineriadei şi dosarul 10 august. Mi se pare inacceptabil că noi, ca societate, suntem în situaţia în care să concluzionăm, după zeci de ani de zile, că nu am fost în stare să ajungem la un verdict şi nici măcar să începem judecata în anumite situaţii”, a afirmat Stelian Ion.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -