- Advertisement -
AcasăPoliticaStelian Ion dupa votul din CSM privind Sectia Speciala: Mergem mai departe...

Stelian Ion dupa votul din CSM privind Sectia Speciala: Mergem mai departe cu acest proiect, vom ține cont de toate comentariile și propunerile pertinente și vom solicita un vot în Parlament. Vom vedea atunci cine îi continuă opera lui Dragnea și cine nu. Am făcut o promisiune și ne vom ține de ea: nu ne vom lăsa până nu vom desființa această secție pentru că ea a fost creată cu rea-credință de Liviu Dragnea&Co

- Advertisement -

Parlamentarul Stealian Ion a reactionat pe pagina sa de facebook dupa decizia Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la Sectia Speicala. Parlamentarul USR spune ca va merge mai departe cu proeictul desfiintarii SIIJ in Parlament, tinand cont de unele comentarii si propuneri venite din partea altor colegi referitoate la proeict. Acesta spune ca in urma votului care va avea loc in Parlament se va vedea cine susutine „opera lui Dragnea”. Deputatul mai spune ca pe facebook ca USR nu se va lasa pana cand Sectia Spaiecala „creată cu rea-credință de Liviu Dragnea&Co” nu va fi desfiintata.

Postarea integrala a lui Stelian Ion de pe facebook: 

CSM a avizat negativ astăzi propunerea noastră de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, inventată de Liviu Dragnea. 10 din 19 membri ai CSM au apreciat că secția trebuie să fie menținută. Este un moment foarte trist pentru justiția noastră.

Înființarea SIIJ a fost criticată de mii de magistrați români – care au depus memorii și au protestat public -, de Comisia Europeană, de GRECO. Așa cum România a fost condamnată la CEDO pentru modalitatea de revocare a Laurei Codruța Kovesi, tot așa este foarte probabil să primim o decizie din partea CJUE prin care să fim obligați la desființarea SIIJ. Se pare că instituțiile noaste nu pot acționa corect decât împinse de la spate.

Criticile venite de la unii membri CSM au vizat chestiuni de tehnică legislativă, deși Consiliul Legislativ, organism constituțional care dă avize sub aspectul normelor de tehnică legislativă, a fost favorabil.
De asemenea, au mai fost amintite unele chestiuni referitoare la dispozițiile tranzitorii care puteau fi lesne completate cu 1-2 amendamente, așa cum s-a procedat, spre exemplu, în cazul propunerii făcute de curând de senatorul PSD Robert Cazanciuc. Pare o dublă măsură.

Am fost dezamăgit și de comentariul ministrului Justiției, care, la începutul ședinței, și-a exprimat în mod ironic speranța că USR a reușit să își asigure o majoritate în Parlament pentru votul pe acest proiect. De când e condiționată depunerea unui proiect de obținerea unui angajament din partea celorlalte partide?!? Poate ar fi de observat că noi nu am propus în proiectul nostru superimunitati pentru unii magistrați și competențe exorbitante în favoarea procurorului general pe toate dosarele în care sunt cercetați magistrații, așa cum a propus domnia sa la începutul anului în proiectul pe care ulterior l-a și retras rapid.

Mergem mai departe cu acest proiect, vom ține cont de toate comentariile și propunerile pertinente și vom solicita un vot în Parlament. Vom vedea atunci cine îi continuă opera lui Dragnea și cine nu.

Am făcut o promisiune și ne vom ține de ea: nu ne vom lăsa până nu vom desființa această secție pentru că ea a fost creată cu rea-credință de Liviu Dragnea&Co, a avut o activitate care a confirmat pe deplin avertismentele noastre, favorizându-i pe unii infractori și hărțuind pe nedrept magistrați, cum este cazul dnei procuror Kovesi, pentru că este un organism util doar pentru a face presiuni asupra magistraților.
Vom lupta pentru corectarea legilor justiției astfel încât justiția să fie independentă și eficientă, iar românii să se simtă protejați. De bine, de rău, justiția asta, așa imperfectă și beteagă cum e, slăbită și de atacurile din ultimii ani ale infractorilor, ne-a salvat de la dezastru și i-a pedepsit pe unii corupți care, altfel, ar fi dictat acum nestingheriţi peste România. Lucrurile sunt departe de a fi perfecte în justiție, iar cu astfel de instrumente precum SIIJ, cu actualul sistem de numire a procurorilor de rang înalt și de promovare a magistraților nici nu există prea curând șanse să se îndrepte.

CSM a avizat negativ astăzi propunerea noastră de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție,…

Publicată de Stelian Ion pe Joi, 28 mai 2020

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -