- Advertisement -
AcasăPoliticaStelian Ion, un nou bla bla despre 10 august: Trei ani de...

Stelian Ion, un nou bla bla despre 10 august: Trei ani de zile este o perioadă lungă. oate anchetele penale trebuie să fie instrumentate profesionist şi foarte rapid, pentru că altfel fie se deteriorează probe, scad şansele de a mai face lumină în toate ungherele cazurilor. Îmi doresc o anchetă corectă, profesionistă, corectă, pe bază de probe şi rapidă”

- Advertisement -

Minsitrul Justitiei a fost invitat la Digi24 duminica seara. Asa cum ne-am obisnuit deja, acesta a spus multe si de fapt nimic. La fel ca oportunistul numarul 1 al politicii romanesti, Rares Bogdan, Stelian a comparat din nou 10 august cu dosarul Mineriadei si dosarul Revolutiei, despre care „surpriza” a spus ca au interziat 31 de ani. Intorcandu-se la 10 august acesta a avut un nou sir de bla bla. Stelian Ion a declarat ca 3 ani trecuti de la evenimentele 10 august si inca niun vinovat i se pare o perioada lunga. Adresandu-se probabil copiilor de gradinitita, acesta a declarat ca cu cat un dosar dureaza mai mult, cu atat probele se deterioreaza si scad sansele de a se face lumina in spetele respective. Referitor la 10 august, Stelian a spus ca isi doreste o ancheta corecta, profesionista, pe baza de probe si corecta.

„Trei ani de zile este o perioadă lungă. În multe dosare cercetările penale au durat mulţi ani de zile şi nu mi-aş dori să ajungem în acea situaţie în care să ne punem problema că am putea să ne apropiem de un termen de prescripţie. Vestea bună a fost aceea că dosarul s-a redeschis, a fost în urma solicitări făcute de o persoană vătămată în instanţă, dar şi procurorul şef interimar al DIICOT a solicitat această redeschidere a dosarului. De curând, chiar pe 10 august, Înalta Curte a stabilit într-un proces de contestare cu privire la durata cercetării penale, a stabilit care este competenţa, urmând ca instanţa competentă să stabilească dacă s-a încălcat acest termen rezonabil şi să stabilească, eventual, un termen în care să se finalizeze ancheta. Lucrurile trebuie să se demareze ulterior, după ce ajunge dosarul de la instanţă, imediat la unităţile de parchet, să se demareze în forţă şi cu rapiditate, ca în toate anchetele penale. Toate anchetele penale trebuie să fie instrumentate profesionist şi foarte rapid, pentru că altfel fie se deteriorează probe, scad şansele de a mai face lumină în toate ungherele cazurilor. Îmi doresc o anchetă corectă, profesionistă, corectă, pe bază de probe şi rapidă”, a declarat ministrul Justiţiei, duminică seară, la Digi 24.Stelian Ion menţionează că nu poate vorbi în numele procurorilor şi că cine îşi doreşte ca ministrul justiţiei să ia decizii în anchetele penale „greşeşte profund”.Stelian Ion crede că se va ajunge la un final al dosarului 10 august „într-un termen rezonabil”.„La Ministerul Justiţiei scăderea duratei proceselor este esenţială”, adaugă ministrul.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -