Tataru despre Unifarm: Prima dată am aflat ca exista masti neconforme a fost când doctorul Afarat m-a sunat că în Primire Urgenţe există nişte măşti neconforme. In momentul în care eu specificam de o lună de zile nişte probleme atât la Unifarm, cât şi la alte societăţi din subordinea Ministerului Sănătăţii, a fost momentul in care m-am delimitat de ce se întâmpla la aceste societăţi

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a vorbit la Digi24 despre subiectul Unfifarm. Referitor la acuzatiile care i se aduc in legatura cu anumite interese proprii cu Unifarm, ministrul sustine exact contraiul.

Tataru sustine ca chiar ca el insusi a semnalat de aproximativ o luna de zile probleme grave la Unifarm dar si la alte societati din subordinea Ministrului Sanatatii.

Ministrul sustine ca de cand a descoperit respectivele probleme la mai multe societati din subordinea ministerului Sanatatii, el a incercat sa gestioneze cat mai corect posibil activitatea Ministerului Sănătăţii, delimitandu-se de actiunile controversate care se intamplau in resecptivele societati.

Tataru spune ca prima data cand a aflat de nereguli cu privire la masti a fost in momnetul in care Raed Arafat l-a sunat sa ii spuna ca la Primire Urgenţe există nişte măşti neconforme

Ministrul a declarat referitor strict la seful Unifarm, acuzat de mita de 760.000 de euro, ca cine este vinovat trebuie sa plateasca.

“Prima dată am aflat când doctorul Afarat m-a sunat că în Primire Urgenţe există nişte măşti neconforme. Am sesizat Unifarmul să retragă aceste măşti. Nu mai ţin minte, dar la unităţi de primire urgenţe din mai multe spitale, care raportau coordonatorilor SMURD tocmai aceste măşti. Am solicitat Unifarmului să retragă aceste măşti, erau în baza unor contracte pe care Unifarmul le încheiase cu unităţile spitaliceşti respective, s-au retras”, a afirmat ministrul Sănătăţii Nelu Tataru la postul de stiri.

“Faptul că cineva sau ceva a profitat în acel moment de o pandemie, de o lipsă acută a echipamentelor pe piaţa internaţională, gestionând o achiziţie în acest fel, nu are niciun motiv să fie iertat, iar în momentul în care eu specificam de o lună de zile nişte probleme atât la Unifarm, cât şi la alte societăţi din subordinea Ministerului Sănătăţii, inclusiv în Ministerul Sănătăţii, a fost momentul când am încercat să gestionez cât se poate de corect activitatea Ministerului Sănătăţii, delimitându-mă de ce se întâmpla la aceste societăţi. A urmat după acea sesizare trimiterea Corpului de Control, în paralel era un Corp de Control şi din partea Ministerului de Finanţe, aceste controale s-au oprit când a început ancheta penală a DNA. În acest moment este această anchetă în desfăşurare şi deciziile le vom vedea”, a mai spus ministru.

“Poate există o supoziţie, dar nu aş pune pe acest fapt… La început nu existau deloc aceste echipamente. De la o perioadă de teamă, de frică, au venit echipamentele, am trecut pe perioadă de relaxare, eram siguri de noi, au fost momente poate de supraglomerare a unităţilor de primire când treceam de la un bolnav la altul şi atunci neglijam un pic precauţiile, au fost şi momente când dezechiparea de un astfel de echipament era un moment în care te puteai infecta, dar şi calitatea materialelor poate fi cea care a dus la infectări în anumite situaţii”, a conchis Tătaru.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *