- Advertisement -
AcasăPoliticaTomac , numar de stand up comendy despre PMP-ism: Eu știu...

Tomac , numar de stand up comendy despre PMP-ism: Eu știu atât, că PMP este un partid mare, curat, liber și cu foarte mulți oameni valoros

- Advertisement -

Fostul lider al PMP, actual europarlamentar la Bruxelles alaturi de Petrov, Eugen Tomac, a simtit nevoia sa se bage in seama in contextul ultimelor scandaluri din interiorul Miscarii Populare, mai multi membrii cu influenta in partid dorind sa il dea jos pe deontologul Cristian Diaconescu din functia de presedinte al foramtiunii politice dupa mai putin de 1 an de zile. Tomac ne asigura ca PM-ismul inseamna (citam) „un partid mare, curat, liber si cu foarte multi oameni valoros”.

Postarea integrala a lui Eugen Tomac:

În ultimele 24 de ore am primit tot felul de mesaje care mai de care mai interesante, toate ducând spre ideea că am participat recent la un puci.

Înainte de toate, un puci are loc atunci când într-un stat este preluată puterea de către un grup minoritar prin violență.

Din câte observ, Iohannis nu comunică nimic și ne-am obișnuit cu această stare de fapt de ani buni. Poate dacă exista vreo lovitură la Palat, ne mai spunea și el ceva nou.

Generalul e la locul lui, deci nu a luat nimeni cu asalt Palatul Victoria. Așa că nu am participat la niciun puci.

În schimb, da, am participat săptămâna aceasta la o ședință a PMP, convocată la inițiativa a 46 de lideri ai PMP. De ce?

În primul rând, pentru că PMP nu a mai avut o ședință de partid de mai bine de două luni, ori acest aspect este inadmisibil în rândul unei structuri politice, mai ales că după PSD și PNL suntem partidul cu cei mai mulți reprezentanți în administrația locală.

De asemenea, am fost șocat că, deși domnul președinte al PMP era în sediul central al partidului în care avea loc reuniunea a 70% din liderii partidului, a ales să nu participe, acuzând ulterior, în mod incorect, că întâlnirea noastră este una ilegală.

Această abordare, pe care nu am înțeles-o și nu o voi înțelege niciodată, ne-a determinat pe mine și majoritatea colegilor să adoptăm decizia de a convoca cu unanimitate de voturi un nou congres.

Nu este un moment fericit în viața unui partid politic, dar în același timp noi, cei care l-am clădit și păstrat în viață, am decis prin mijloace democratice care e drumul de urmat.

Nu am discutat și nici nu a ridicat vreun coleg în timpul ședinței subiectul legat de relația cu alte partide și nici nu ne interesează. Eu știu atât, că PMP este un partid mare, curat, liber și cu foarte mulți oameni valoroși.

Legat de subiectul fuziunii cu PNL vă pot spune atât:

În 2020, Orban ne-a propus fuziune și, cum era firesc, i-am sugerat întâi să discute cu domnul Președinte Băsescu.

Răspunsul Președintelui Băsescu a fost scurt: NU.

În 2021, Cîțu ne-a propus fuziune și, cum era firesc, i-am sugerat întâi să discute cu domnul Președinte Diaconescu.

Răspunsul Președintelui Diaconescu a fost: DA,

apoi s-a răzgândit…

În loc de concluzie, implicați-vă în politică, oricât de ciudat și respingător vă sună acest îndemn. Este vital pentru că în aceste structuri politice se discută, dezbat și decid cele mai importante decizii ce ne afectează viața tuturor. Doar așa putem simți și înțelege esența democrației – prin implicare.

Weekend liniștit!”

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -