Vaccinarea ar putea deveni obligatorie! Ministrul Sănătății: Sunt pentru o lege a vaccinării și trebuie să vedem cum o implementăm, ce înseamnă „obligatoriu”. Sunt 17 țări din Uniunea Europeană unde vaccinarea este obligatorie și probabil la acest lucru se va ajunge și în România

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România, spune ministrul sănătății Victor Costache. Ministrul declară că sunt 17 țări din Uniunea Europeană unde vaccinul e obligatoriu și spune că “probabil asa se va ajunge și în România”. Ministrul mai spune că personal este pentru o lege a vaccinării și trebuie sa analizeze implementarea ei, ce va însemna mai exact “obligatoriu”.

„La sfârșitul lui februarie, începutul lui martie, avem o dezbatere publică pe vaccinare. Ce este foarte important: să arătăm că vaccinarea este un curent pozitiv. (…) Sunt pentru o lege a vaccinării și trebuie să vedem cum o implementăm, ce înseamnă „obligatoriu”. Lucrăm cu colegii din comisia de sănătate”, a declarat Victor Costache.

Potrivit Ministrului Sănătății, sunt 17 țări în Uniunea Europeană unde este vaccinarea obligatorie și „probabil se va ajunge la acest lucru și în România”.

„Nu pot să îmi asum ceva înainte de pronunțare. Ar însemna să arăt o lipsă de respect față de colegii din comisia de sănătate”, a mai spus ministrul.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *