- Advertisement -
AcasăPoliticaValceanu exclude eliminarea TVA-ului pentru alimentele de bază: Este o măsură care,...

Valceanu exclude eliminarea TVA-ului pentru alimentele de bază: Este o măsură care, cel puțin la momentul ăsta, contravine Directivei privind TVA. Ar insemna declansarea procedurilor de infringement

- Advertisement -

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Dan Vilceanu, a declarat joi dupa amiaza, ca exclude eliminarea TVA-ului pentru alimentele de baza. Acesta a declarat ca o astfelk de masura contravine Directivei privind TVA si ar insemna declanșarea procedurilor de infringement.

„Nu am avut o discuție în Guvern legată de TVA zero la alimentele de bază. Este o măsură care, cel puțin la momentul ăsta, contravine Directivei privind TVA. O să putem discuta orice, dar să ai o reglementare care contravine unei directive, asta înseamnă infringement.

Există oricând instrumentul de a plafona prețul și de a interveni în piață la modul acesta, ceea ce nu e tomai ideea unei piețe libere ceea ce ar duce în condițiile de piață actuale,  cu prețuri crescute la energie la dispariția unor produse de pe raft.În momentul în care prețul cu care produci este mai mare decât prețul cu care poți să vinzi, evident nu vei mai avea niciun feld e motivație să produci produsul respectiv”,  a spus joi ministrul.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -
DC360 We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications