Victor Costache: “Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului pentru coronavirus printr-o serie de echipe care vor merge door to door după modelul Coreei de Sud. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste / Se adaugă la fiecare județ un spital care va deveni spital Covid-19

Ministrul Sanatatii Victor Costache a anuntat in aceasta seara ca toti bucurestenii vor fi testati pentru coronavirus, urmand sa se aplice modelul Coreei de Sud, metoda “door to door” (adica din usa in usa). Minsitrul a susintut ca pana saptamana viitoare se vor mai aduce inca 200.000 de teste in tara, precizand ca se vor face milioane de teste.

Victor Costache a mai anuntat de asemenea ca bolnavii de COVID19 urmeaza sa fie tratati in spitale diferite ramase special doar pentru aceasta categorie de bolnavi. Acesta a specificat ca deja ar fi pregătite spitale de boli pulmonare. si ca la nivelul fiecarui judet se va adauga un spital “care va deveni spital Covid-19”.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

”Nu tratăm Covid-19 în spitale nonCovid, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului. Au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare și se adaugă la fiecare județ un spital care va deveni spital Covid-19 sau se grupează două județe pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureștiului s-a pregătit Colentina, care va deveni funcțional de mâine”, a mai spus Costache.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *