FOTO/VIDEO În Ardeal nevoile fiziologice se produc în condiții de lux! După toaletele din Cluj de 50.000 de euro bucata, vine Robu și îl umileste pe Boc cu toalete de 220.000 de euro bucata! Ce au special toaletele? Greu de zis

Primăria Timişoara a modernizat, în urmă cu aproximativ un an, o toaletă publică din centrul oraşului. Ultimul control al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara a scos la iveală faptul că lucrările de „reparaţii” la WC-ul public au costat peste 220.000 de euro (1.114.172 lei).

După ani de zile în care toaleta publică din zona zero a Timişoarei a fost nefuncţională, Primăria Timişoara a decis să o renoveze şi să o deschidă publicului larg. Lucrările au fost realizate de Colterm, societatea de termficare a Consiliului Local, cu care Primăria Timişoara are şi contract de reparaţii şi întreţinere a imobilelor deţinute sau aflate în administrarea municipiului Timişoara. Astfel, toaleta a fost deschisă publicului larg, cu acces gratuit, în vara anului 2018. Ultimul control al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara arată că lucrările, incluse la categoria „reparaţii” şi realizate fără niciun fel de autorizaţie, au fost de fapt lucrări de investiţii şi ar fi necesitat autorizarea. Curtea de Conturi a constatat că „listele cuprinzând cantităţile de lucrări construcţii şi instalaţii, prezentate ca şi deviz estimativ de către SC COLTERM SA nu sunt susţinute de documente din care să rezulte realitatea cantităţilor de lucrări înscrise, acestea nefiind confirmate de entitatea auditată” şi că „lucrările de modernizare au fost efectuate fără verificarea acestora, din punct de vedere al calităţii şi cantităţii şi certificarea prin viza de specialitate de către un diriginte de şantier”.

blob:https://lb01.easyhost.com/b861f85c-27dd-4048-9586-f72a7b9b7df9

Costul lucrării: peste un milion de lei Raportul Curţii de Conturi scoate la iveală şi costul lucrărilor de modernizare a toaletei publice din centrul Timişoarei: 1.114.172 lei, adică peste 220.000 de euro. Mai mulţi cetăţeni chestionaţi de „Adevărul” cu privire la cheltuielile pentru această lucrare au spus că suma este „enormă”. „Era necesară toaleta, dar nu la banii ăştia. Am cumpărat un imobil nou în Moşniţa (n.r. la marginea Timişoarei) cu 100.000 de euro. Totuşi, o budă…Dă-o încolo”, a declarat o femeie. Chiar când stăteam de vorbă cu femeia, în zonă şi-a făcut apariţia şi consilierul personal al primarului Robu, Cătălin Iapă. Acesta a justificat necesitatea modernizării toaletei prin „numărul din ce în ce mai mare al turiştilor în Timişoara” care au ajuns în centrul Timişoarei şi nu aveau unde să meargă la toaletă. Pe tema costurilor, Iapă nu s-a putut pronunţa.  „Nu ştiu, nu sunt constructor, nu mă pricep să evaluez, nu am construit până acum nicio casă”. „S-a realizat o toaletă la cele mai înalte standarde, după cum toată lumea poate vedea, pentru o viitoare capitală culturală europeană în plin centru unde vor fi cele mai multe evenimente atunci. Trebuie să discutăm punctual pe fiecare reper să vedem dacă preţurile sunt în acord cu calitatea, în acord cu preţurile pieţei, mai corect spus”, a declarat, la rândul său, primarul Nicolae Robu.

Citește și https://dc360.ro/viorica-nu-ma-tem-de-domnul-barna-ma-tem-de-ceea-ce-s-ar-intampla-daca-domnul-barna-ar-ocupa-functia-de-presedinte-barna-nu-va-intra-in-turul-doi/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.