VIDEO Iohannis dupa discutiile cu Orban de la Cotroceni: E nevoie de alocări mai mari pentru sănătate, e prima prioritate și e nevoie de oameni și de bani / Pentru românii care nu mai pot merge la serviciu și e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul lor

Presedintele Iohannis a anuntat dupa discutiile de la Cotroceni avute cu Ludovic Orban si o parte din ministri ca este nevoie pe periaoda starii de urgenta in care se afla Romania din cauza penademiei de alocari mai mari pentru sanatate, anuntand ca aceast lucuru reprezinta o prioritate. Presedintele a anuntat de asemena ca este nevoie sa se aloce bani pentur romanii care nu mai pot merge la serviciu, pentru e interveni in sprijionul acestora.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 25 martie 2020

Declaratiile lui Klaus Iohannis: 

Am discutat despre finanțele publice ale României.

Am putut să constat că la nivelul guvernului există mult eproiecte foarte bune, multă implicare și dorință de a reolva problemele românilor și ale firmelor.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înțeles că și românii au probleme imense, și firmele au probleme foarte mari.

Criza sanitară se va termina la un moment dat și vrem ca România să fie în situația de a reporni imediat economia.

Două chestiuni aș vrea să spun, două măsuri convenite cu premierul și miniștrii:

Prima: se conturează o rectificarea bugetară extraordinară pe două paliere. E nevoie de alocări mai mari pentru sănătate, e prima prioritate și e nevoie de oameni și de bani.

A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu și e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul lor.

A doua măsură mare: guvenrul e pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firme. La cererea clienților, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, adică la finalul anului. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *