- Advertisement -
AcasăExternViktor Orban: Astăzi i-am rugat pe colegii mei din Grupul de la...

Viktor Orban: Astăzi i-am rugat pe colegii mei din Grupul de la Visegrad să ia în considerare dacă ar putea contribui la cooperarea de protecție a frontierelor Serbia-Austro-ungară. Am primit un răspuns pozitiv. Am semnat un acord pentru mobilizarea trupelor, echipamentelor și resurselor financiare pentru apărarea Sudului împotriva migrației ilegale

- Advertisement -

In timp ce Romaniei i se cere sa isi intareasca granitele, cand aceasta ar trebuie sa fie una dintre prioritatile statului, cel putin int-o tara normala, tarile vecine avanseaza in acest sens din propria intitiativa, realizand pericolul si invatand din greselile vestului islamizat. Premierul conservator de la Budapesta, Viktor Orban, transmite joi, pe pagina sa de socializare, ca in discutiile cu cu celalalte tari membre ale Grupului de la Visegrad s-a discutat problema migratiei ielgale si intarirea granitelor. Viktor Orban informeaza ca tarile membre au ajuns la un acord privind intarierea granitelor in zona de sud.

Postarea integrala a lui Viktor Orban:

Ungaria se află într-o situație specială. Suntem singura țară din Europa care se confruntă cu două crize de migranți în același timp.Datorită locației noastre geografice, peste un milion de refugiați ucraineni au ajuns în Ungaria anul acesta. Mulți dintre ei au mers mai departe, dar a trebuit să îi luăm și să îi îngrijim. Și anul acesta am oprit peste 250 de mii de tentative ilegale de trecere a frontierei la granițele de sud ale țării. Ungaria este o țară care se confruntă simultan cu presiunea migrației din două direcții.Am cheltuit peste 1,5 miliarde de euro pentru protejarea granițelor. Am creat mai multe legislații și am dus multe bătălii cu Bruxelles-ul, de unde a fost și este atacată permanent apărarea frontierei maghiare.Sunt de acord cu colegul meu Mateusz Morawiecki că, nevoit să mă aștept la un război prelungit în Ucraina, presiunea migrației din Ucraina va crește în perioada următoare. Cererea corectă din partea V4 ca Uniunea să preia o parte din această povară.Trebuie să ne așteptăm și ca presiunea migrației din sud să crească în perioada următoare. Acesta este motivul pentru care i-am informat pe colegii mei de la V4 că am creat o nouă formațiune, împreună cu Serbia și Austria, care are ca scop ajutarea reciprocă în protecția frontierelor.Granița sârbo-ungară nu poate fi protejată mai bine decât o protejăm acum. Acesta este motivul pentru care protecția frontierelor nu trebuie consolidată aici, ci granița apărării trebuie împinsă mai spre sud până la granița nord-macedoneană cu Serbia.Am semnat un acord pentru mobilizarea trupelor, echipamentelor și resurselor financiare pentru apărarea Sudului împotriva migrației ilegale.Astăzi i-am rugat pe colegii mei din V4 să ia în considerare dacă ar putea contribui la cooperarea de protecție a frontierelor Serbia-Austro-ungară. Am primit un răspuns pozitiv, așadar, la următoarea întâlnire trilaterală de la Viena voi sugera președintelui sârb și cancelarului austriac să acceptăm ofertele făcute de Cehia, Slovacia și Polonia în partea de sud pentru protecția frontierelor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -