- Advertisement -
AcasăExternViktor Orban: Începând cu George Soros, marii acţionarii ai companiilor energetice...

Viktor Orban: Începând cu George Soros, marii acţionarii ai companiilor energetice “fac, cu toţii, miliarde serioase din extra-profitul” provenit din creşterea preţurilor cauzate de sancţiuni. Preţul energiei a crescut în urma deciziilor politice de la Bruxelles. dacă nu ar exista sancţiunile, preţul energiei s-ar afla la acelaşi nivel

- Advertisement -

Premierul conservator de la Budapesta, Viktor Orban, a declarat vineri ca in contextul actualei crize provocata de sanctiunile UE, ca incepand cu George Soros, marii actionarii ai companiilor energetice fac, cu totii, miliarde serioase din extra-profitul provenit din cresterea preturilor cauzate de sanctiuni.

”Războiul se prelungeşte, nimeni nu se mai aşteaptă la o încheiere rapidă, însă preţurile au explodat, ceea ce chinuieşte oamenii, iar speculanţii se bucură”, a adăugat Orbán. Începând cu György Soros, marii acţionarii ai companiilor energetice “fac, cu toţii, miliarde serioase din extra-profitul” provenit din creşterea preţurilor cauzate de sancţiuni. Companiile energetice sunt cele mai profitabile companii din lume. În astfel de situaţii, forţe uriaşe încep să lucreze la a se adapta la un preţ mai mare stabilit de către ei, a spus premierul ungar, citat de Hirado.hu.

Preţul energiei a crescut în urma deciziilor politice de la Bruxelles, nu din raţiuni economice, a mai declarat prim-ministrul. Dacă nu ar exista sancţiunile, preţul energiei s-ar afla la acelaşi nivel la care s-a aflat în timpul alegerilor din luna aprilie şi în perioada campaniei electorale. În perioada alegerilor se aşteptau ca preţul petrolului şi gazelor să se stabilizeze în jurul a 100 de dolari, astfel încât situaţia să poată fi gestionată chiar şi fără modificarea regulilor existente în Ungaria cu privire la cheltuielile cu utilităţile, a explicat Viktor Orbán.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -