- Advertisement -
AcasăExternViktor Orban, mesaj direct catre NATO: Dacă trimiteți arme, dacă finanțați un...

Viktor Orban, mesaj direct catre NATO: Dacă trimiteți arme, dacă finanțați un volum comparabil cu bugetul anual al uneia dintre părțile beligerante, dacă promiteți tot mai multe arme, tot mai multe arme moderne, puteți spune ce vreți – voi participați la conflict. Totul a început de la faptul că germanii au spus că vor să trimită căști. Acum am ajuns deja la livrări de tancuri de luptă. Și deja se vorbește de avioane”

- Advertisement -

Premierul conservator de la Budapesta, Viktor Orban, a acuzat luni NATO ca este direct implicata in razboiul de pe teritoriul Ucrainei. Politicianul a declarat ca distribuirea de arme, finantarea in continua crestere a unui buget alocat inarmarii sau distribuirea intr-un ritm tot mai ridicat de arme tot mai puternice in Ucraina inseamna implicare directa in conflict a NATO oricat de mult ar incerca propaganda sa destersioneze adevarul. Viktor Orban a reiterat ca la inceput Germania trimitea casti pentru a nu fi implicata direct in conflict, tracandu-se in scurt timp la arme tot mai grele si acceptandu-se recent livrarile de tancuri Leopard, in prezent vorbindu-se de avioane de vanatoare.

„Dacă trimiteți arme, dacă finanțați un volum comparabil cu bugetul anual al uneia dintre părțile beligerante, dacă promiteți tot mai multe arme, tot mai multe arme moderne, puteți spune ce vreți – voi participați la conflict”, a spus Orbán, la radioul de stat din Ungaria, transmite AP preluat de Rador.

„Totul a început de la faptul că germanii au spus că vor să trimită căști, pentru că nu vor trimite arme letale la locul de desfășurare al acțiunilor de luptă, pentru că acest lucru ar însemna participarea lor. Totul a început cu asta. Acum am ajuns deja la livrări de tancuri de luptă. Și deja se vorbește de avioane”, a adăugat premierul ungar.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -