- Advertisement -
AcasăExternVladimir Putin a trimis Parlamentului propunerile de modificare a Constituției: Maxim doua...

Vladimir Putin a trimis Parlamentului propunerile de modificare a Constituției: Maxim doua mandate prezidentiale. Interzisa revenirea la Kremlin după o perioadă de pauză. Intărirea rolului Parlamentului în numirea premierului

- Advertisement -

La aproape o saptamana de la demisia fostului premier Dmitri Medvedev, (care a recunoscut cu Putin langa el la televiziunea de stat a Rusiei ca a demsionat pentru ca presedintele Rusiei sa isi poata duce la bun sfarsit modificarile constiutionale), Vladimir Putin prezeinta Parlamentului propunerile de modidificare a Constitutiei.

Printre cele mai importante modicari se regasesc propunerea ca numarul maxim de mandate prezidentiale sa fie limitat la doua, fara posibilitatea de a redeveni presedinte dupa o pauza asa cum a fost chiar cazul lui Putin care dupa doua mandate consecutive de presedinte si pauza intre 2008 si 2012 pentru functia de premier, a revenit in pozitia de premier in 2012. Alta modficare imporanta ar fi faptul ca creste rolul Parlamentului in numirea premierului. De asemena, alta măsură propusa este crearea de către președinte a unui Consiliu de Stat care va fi însărcinat cu „determinarea principalelor orientări ale politicii interne și externe a Federației Ruse”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -