VIDEO E reformare la PeSeDeu! Ciolacu anunță că s-a depășit perioada când exista un val de decapitări în jurul șefului PSD care a pierdut prezindetialele! Noul șef interimar PSD spune ca nu se pune problema de excluderi în PSD, ci din contra, doresc includeri: Etapa excluderilor a fost depășită, sper să fie o perioadă a includerilor. În CEx mulți colegi au solicitat să nu rămână izolat PSD. E o alternativă de comunicare cu PRo România, cum e cu UDMR, minoritățile, ALDE și alte partide, precum și cu sindicatele

Noul șef PSD Marcel Ciolacu transmite ca s-a terminat epoca decapitărilor în PSD și ca spre desosebire de anii trecuți nu vor mai exista excluderi în masă din partid făcute în jurul liderului care a pierdut prezindetialele. Marcel Ciolacu spune că în momentul de față se cauta includeri în PSD și nu rateaza nimic. Ciolacu spune ca e deschis să poartă discuții cu toată lumea: UDR, ALDE, PRO România, minorități, sindicate etc….

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

“Am început să conturăm un calendar de alegeri în fiecare organizație, ca să ne încadrăm în termen.

În acest moment sunt doar două organizații care au conduceri interimare

O să merg la partid împreună cu Paul Stănescu și mai mulți colegi

Nu s-a vorbit de luat măsuri. Noi avem mandat foarte clar de a face o analiză și de a organiza congresul. În CEX nu am primit atribuții de a primi sau a da afară din partid.

Etapa excluderilor a fost depășită, sper să fie o perioadă a includerilor.

Ne-am gândit ca un sistem mai rapid de comunicare, cu videoconferințe cu șefii de organizații, ca să nu mai vină cineva la București.

La CEX nu s-a nominalizat o alianță în mod special cu PRO România, dar a fost o cerere de la București și organizațiile de sector pentru a avea alianțe pentru alegerile locale

În CEX mulți colegi au solicitat să nu rămână izolat PSD. E o alternativă de comunicare cu PRo România, cum e cu UDMR, minoritățile, ALDE și alte partide, precum și cu sindicatele.

Să depășim negația. În acest moment, PSD e în opoziție. La Palatul Victoria e un guvern care reprezintă o formațiune politică cu adevărat minoritară. Opoziția are dreptul să depună o moțiune în fiecare sesiune, lucru care a fost făcut și de fosta opoziție.

Categoric că vom depune o moțiune. Acuma n-am dori de a depune de dragul de a depune moțiuni de cenzură. Dl Orban să stea liniștit, încă nu sunt probleme să fie demis prin moțiune de cenzură. Să treacă sărbătorilor.

Vorbesc cu toți colegii de la Pro România. Azi am vorbit și cu dl Victor Ponta.

Nu am avut această discuție în acest moment. Dl Mihai Tudose nu m-a sunat să-mi spună: eu vreau să vin în PSD. Până să vină, trebuie să și vrea. Dacă va exista această intenție, trebuie să discutăm și cu colegul de la Brăila.

Cozmin Gușă, la penultimul CEX, a fost exclus din partid. Nu a fost o prioritate a comitetului interimar de azi să discutăm problema dlui Gușă.

Fiecare când ieșim dintr-o înfrângere avem dreptul de a ieși mai demn, mai nedem, mai penibil sau mai nepenibil, asta nu înseamnă că îi spun lui Eugen Tteodorovici ce să facă.

În momentul în care jumătate plus unu din BPN își dă demisia se consideră dizolvată conducerea partidului. Dna Dăncilă a ținut să-și dea demisia și să nu punem în aplicare acest articol din statut.

De această dată se vede clar că nu a mai fost o împărțire de funcții.

Este pentru prima oară când prima bază a fost meritocrația: cine a câștigat alegerile face parte din acest comitet și pe urmă am întregit lista cu reprezentanții teritoriali. Trebuie reprezentate cele opt regiuni, indiferent care a fost scorul. Analiza se va face și celor din comitet, inclusiv mie, care am pierdut la Buzău.

În ceea ce privește lupta cu justiția, reală sau ireală – a fost o mare minciună că am modificat coduri penale ca să îl scăpăm pe Liviu Dragnea și știm unde e Liviu Dragnea.

N-am știut să comunicăm mai bine de fapt ce voiam să facem.

Eu când am fost ales președinte al Camerei am spus că nicio lege nu va ajunge în plen până când toate asociațiile profesionale nu-și vor spune punctul de vedere.

Am început demersurile să luăm legătura cu socialiștii europeni și să ne explicăm intențiile foarte clar. Este una dintre prioritățile noastre, discutată în ședința de astăzi.

Așteptăm justiția să-și spună punctul de vedere. Eu n-am fost de nicio parte a baricadei în noaptea de 10 august. Evenimentul a fost gestionat greșit și un pic hazardat.

Plata pentru 10 august PSD și-a primit-o. Și din cauza evenimentelor din 10 august PSD a pierdut alegerile.”


Declarații de presă susținute de președintele interimar al #PSD Marcel Ciolacu la Parlament

Publicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 27 noiembrie 2019

Citește și https://dc360.ro/e-reformare-la-pesedeu-ciolacu-anunta-ca-s-a-depasit-perioada-cand-exista-un-val-de-decapitari-in-jurul-sefului-psd-care-a-pierdut-prezindetialele-noul-sef-interimar-psd-spune-ca-nu-se-pune-problem/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *