Acasă Opinie Grigore Cartianu face misto si caternica de faptul ca Daniela Crudu a...

Grigore Cartianu face misto si caternica de faptul ca Daniela Crudu a fost batuta: „Cică l-a făcut pe croat la card… și a ajuns cu botoxul spart. Din cauza unor asemenea gonflate nu au timp cei de la 112 de cazuri disperate precum cel al Alexandrei..” Jurnalistul si-a sters postarea care incearca sa justifice violenta asupra femeilor in anumite cazuri si a revenit cu o alta postare, tot pe tenta ironica in care doreste sa isi explice „justificarea” violentei asupra anumitor categorii sociale

Violenta domestica este inca un subiect foarte putin discutat in Romania, avand in vedere amploarea acestui fenomen pe care femeile din Romania inca il simt din plin, mai ales in mediul rural si in micile orase, o buna parte din ele aproape zi de zi (violenta atat fizica dar si verbala). Statisticile ne arata de ani buni ca la fiecare 30 de secunde o femeie este batuta in Romania, cu toate asta niciun guvern, niciun partid, din 90 incoace, nici macar nu a aplecat urechea la acest subiect foarte sensibil.

Duminica dimineata, presa dezvuluia ca Daniela Crudu a fost batuta foarte grav de catre iubitul acesteia. Lasand doza intreaga de comentarii apreciative de pe intreg internetul cu privire la tragedia petrecuta unei femei, trecem la jurnalsitul Grigore Cartianu, arhiprezent in emsiunea „Jocuri de putere” emisiune moderata de fostul jurnalist Rares Bogdan la Realitatea tv, pana sa intre in politica.

Fostul jurnalist, de altfel, unul dintre cei mai oripilati jurnalisti la momentul 10 august, plangandu-se la acel moment (pe buna dreptate) de violenta total nejustificata a jandarmilor asupra unor civili, a scris pe facebook un comentariu in care justifica violenta asupra Danielei Crudu, vrand sa transmita ideea ca ar fi „o femeie usoara” care „si-a cautat-o” ,  cel putin asta da de inteles junralistul intr-un mesaj scurt scris pe facebook atasat la link-ul care trimite la articolul scris pe site-ul pe care il conduce, articol care apartine unei colege de readactie si care a tratat acest  subiect care are de fapt ca tema violenta asupra femeilor intr-o cheie „ironica”, cu mistocareli si caternica, iar lui Grigroge Cartianu i s-a parut „misto” si l-a distribuit articolul pe facebook.

carti

Mai exact, dupa se poate vedea si in imaginea atatsata mia sus, Cartianu scria la scurt moment dupa afalrea stirii:„Cică l-a făcut pe croat la card… și a ajuns cu botoxul spart. Din cauza unor asemenea gonflate nu au timp cei de la 112 de cazuri disperate precum cel al Alexandrei..”

Comentariile negative la adresa articolului dar mai ales la adresa junralistului Grigore Cartianu care distrbuise articolul pe facebook au inceput sa para in foarte scurt timp.

Ce s-a gandit atunci Caritanu sa faca? Sa scrie un nou articol, tot la caternica si misto, incarcand sa justifice cele spuse de colega sa in articolul initial distribuit de junralist pe pagina lui de facebook dupa care sters tot de acesta atat de pe pagina lui de facebook de cat si de pe site.

Va prezentam in continuare doar o parte din cele scrise de Grigore Cartianu in articolul care se vrea a fi o „justificare” la articolul initial scris de colega sa:

„Junralistii de la Ziaristii.com au incercat să trateze cazul în stil pamfletar, dat fiind că personajul nu era Andrei Pleșu sau Simona Halep, ci o vedetă de carton, un anti-model pentru generațiile tinere” apare in articolul cu pricina de pe site-ul respectiv

Jurnalistul nu a inteles absolut nimic se pare din criticile venite la primul articol (scris de acolga sa si dtribuit de Cartianu) chiar de la cititorii sai si cotninua cu aceleasi apucaturi misogine care nu si au locul intr-o societate europeana in secolul 21:

„Cadrul era OK, dar finalitatea a fost un eșec. Îngroșarea unor particularități ale personajului (botox, silicoane, moravuri discutabile) a mutat atenția departe de centrul de greutate al subiectului. Știind care au fost intențiile autoarei, la început i-am dat dreptate, ba chiar i-am promovat articolul pe Facebook.”, scrie Grigore Cartianu in articolul in care incerca sa aprobe spusele revoltatoare ale colegei sale din articolul initial.

Cartianu continua si iar continua sustinand ca titlul postarii a fost un „semnal nefericit”. Tiltlul sunand fix asa:” «Cruduța» a sunat să reclame că «iubi» al ei, croatul bănos, i-a spart botoxul. Tocmai când trăia și ea «o frumoasă poveste de dragoste»…”

Si ca sa dea dovedeasca ca nu a inteles nimic din democratie, acesta continua catre sfarsitul articolului cu o serie intrega de atacuri misogine, in care face diferenta in abordarea asupra violenteicin functie de clasa sociala ocupata (opiniile fiind strict subiective): „Nu vom pune niciodată personaje precum Daniela Crudu, Eugen Nicolicea, Simona Senzual sau Rădulescu-Mitralieră pe același taler cu Ana Blandiana, Mihai Șora, Simona Halep sau Victor Rebengiuc„, ca si cum violenta asupra anumitor categroii sociale ar putea fi justificata si tratata mai in bascalie decat violenta aplicata altor categorii de oameni pe care in mod strict SUBIECTIV ii apreciem. Practic Cartianu imparte si societatea in doua parti, oameni de nimic care merita improscati cu noroi si tratati la misto (chiar si atunci cand li se intampla lucururi grave) si categoria oamenilor meritosi (adica cei pe care pe criterii strict subiective ii apreciem mai mult decat pe altii).

Articolul lui Grigore se termina tot cu aceeasi concluzie din primul articol al colegei sale, nereusind sa intelegega nicio secunda ca subiectul nu e Daniela Crudu ci violenta domestica, violenta asupra femeilor si in general violenta ridicata care inca bantuite in societatea roamneasca in anul 2020 fara ca politicienii sa fi incercat sa fi schimbat ceva in cei 30 de ani pentru a combate acest fenomen.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here