- Advertisement -
AcasăJustitieMinistrul Justiției Ana Birchall: Am solicitat puncte de vedere atât de la...

Ministrul Justiției Ana Birchall: Am solicitat puncte de vedere atât de la instituţiile relevante din sistemul judiciar – cât şi de la asociaţiile profesionale. Analiza a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, cele ale Comisiei de la Veneţia şi alte recomandări venite de la fiecare român care ne-a scris în această perioadă. Sunt două concluzii preliminare până în acest moment, niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a Sectiei Speciale

- Advertisement -

Ministrul Justiției vorbește pentru prima dată de modificarea modului de funcționare a Secției Speciale. Ana Birchall nu spune însă care este schimbarea dorită. În paralel, pentru a cincea oară, Consiliul Superior al Magistraturii încearcă să o numească pe Adina Florea șefă a secției speciale care anchetează procurori și judecători. Florea nu a putut fi validată până acum pentru că ședințele CSM au fost boicotate de mai mulți membri ai forului, nemulțumiți de existența și activitatea secției.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat, marţi, că există două concluzii preliminare majoritare ale grupului de lucru din cadrul MJ privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care nu susţin funcţionarea SIIJ în actuala formă.

„Acum ceva vreme am constituit un grup de lucru interministerial la nivelul Ministerului Justiţiei, coordonat direct de către ministrul Justiţiei. (…) Ca şi puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atât de la instituţiile relevante din sistemul judiciar – toate de altfel, cât şi de la asociaţiile profesionale. Această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisiei de la Veneţia şi alte recomandări venite de la fiecare român care ne-a scris în această perioadă. (…) Noi terminăm această analiză, acest raport în perioada următoare, sper în maxim 2 săptămâni. Vă spun din concluziile preliminare că sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea, şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii (Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie – n.r.). Acestea sunt concluziile preliminare”, a declarat Ana Birchall la CSM.

CSM este aşteptat să valideze rezultatele concursului pentru conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care adjunctul secţiei, Adina Florea, s-a situat pe primul loc. La şedinţele anterioare nu s-a întrunit cvorumul, informează news.ro

Şapte dintre membri Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), doi judecători şi cinci procurori, au cerut amânarea oricăror discuţii despre Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie până după publicarea rapoartelor GRECO şi Comisiei de la Veneţia, invocând faptul că se cere desfiinţarea secţiei. Aceştia au precizat anterior că în mod deliberat nu participă la şedinţele plenului.

Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan judecător la Curtea Constituţională, ea clasându-se pe primul loc după susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor funcţiei de conducere. 

Citește și https://dc360.ro/bunicul-luizei-am-sperat-ca-dupa-acea-revolutie-vom-avea-o-tara-ca-afara-ne-au-mintit-domnul-dinca-nu-are-nicio-emotie-stie-ca-pentru-el-aceste-reconstituiri-nu-au-nicio-semnficatie-se-joaca-un-t/

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -
DC360 We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications