Udrea, o grija in minus! DNA a decis clasarea unei fapte de trafic de influență in dosarul Microsoft in care este cercertata fosta ministra a Tursimului din guvernul PDL: “Dosarul a fost instrumentat începând din 2015 până în urmă cu un an sau doi de un alt procuror care între timp a plecat din instituție. Dosarul a fost repartizat apoi unui alt procuror, care a clasat o faptă de trafic de influența care nu poate fi dovedita

Elena Udrea, fostul ministru al Transporturilor in Guvernul Boc primeste vesti bune de la insusi seful DNA Crin Bologa, care a avut astazi o scurt conferitna de presa (prima de cand ocupa functia sef al instiutiei) in care a a vorbit despre starea in care se afla mai multe dosare cunsocute opiniei publice.

Elena Udrea a afla t de la DNA a decis clasarea unei fapte de trafic de influență in dosarul Microsoft in care acesasta este judecata.

Procurorul sef al DNA Crin Bologa spune ca din anul 2015 dosarul Microsoft a fost instrumentat de catre un alt procuror care intre timp a plecat din instiutiiei, apoi dosarul a fost reperizat unul alt procuror. Rescpectivul nou procuror a clasat o fapta de trafic de influența motivand faptul ca acesta nu ar putea fi dovedita. Bologa a susținut că procurorul care a preluat acest dosar disjuns din cauza Microsoft a studiat toate volumele pentru a-și face o imagine clară asupra faptelor.

S-a ajuns la concluzia că o faptă de trafic de influenţă, una singură, pe care s-a pronunțat clasarea, nu poate fi probată, nu poate fi dovedită. Procurorul şi-a asumat această soluţie, pe care a însuşit-o şi a fost de acord şi procurorul ierarhic superior, studiind la rândul său cauza după ce s-a dat soluția de clasare”, a afirmat șeful DNA, într-o conferință de presă.
Bologa a mai spus că DNA își asumă dosarele instrumentate şi soluţiile atunci când are şi argumentele. “Nu voi comenta dosarul cu privire la care fosta noastră colegă a propus amumite măsuri, doar pot să afirm că soluţia de clasare a fost verificată. Procurorul de caz a argumentat convingător soluţia de clasare”, a adăugat procurorul șef al DNA.
Dosarul a fost instrumentat de procurorul Mihaiela Moraru Iorga, care între timp s-a transferat la Secţia de anchetare a magistraţilor.

 

cu asta da cu vlad simplu

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *